At stemme sindet. 

Der er trængt og lukket i kroppen, og der er hulter til bulter i hovedet. – Sådan er den indre tilstand nogle gange, og den er mildest talt ikke særlig lykkelig. Når der er ugler i mosen, trækker det emotioner frem, der farver virkeligheden på en måde vi ikke trives i. Jeg kender det ganske udmærket. – faktisk kender jeg det rigtig godt, og ved også at det i perioder bliver til en permanent tilstand, hvorfra verden hverken er opløftet, eller vi har sådan rigtigt kontakt til håb. Gider vi så overhovedet at være her?… 

…Njae, på en måde ikke. I hvert fald kan vi gå og vente på at noget ændrer sig, så vi kan komme i gang med at leve livet. Det er jo egentlig ærgerligt, hvis meget af livet går med, bevidst eller ubevidst, at ønske sig at det var anderledes. Måske ønske sig at vi selv var anderledes. Måske vi har fået håbet puttet ud i noget udenfor os selv, der skal ændre sig, og SÅ bliver det godt at være her. Men måske er vi gået galt i byen, hvis vi går og håber på at noget udenfor os selv kan føre os til lykke, eller at vi skal ændre på os selv, for at det bliver godt. Så hvad kan vi gøre? 

Min lærer igennem mange år, taler ofte, og igen og igen om ”at stemme sindet” Det lyder godt synes jeg, og føler igennem årene at have forstået, hvordan der faktisk er en verden til forskel på  
”trængt og lukket i kroppen, og hulter til bulter i hovedet – tilstanden” og  
”indre kontaktfuld væren, med accept af virkeligheden som den er – tilstanden” 
Min oplevelse af mig selv i verden, er mere et spørgsmål om den indre tilstand, end om noget andet. Det er egentlig opløftende, når jeg sådan mærker ind i hvad det vil sige, især når jeg gennem årene har fundet ud af hvad der kan ændre på mit eget følelsesmæssige indeklima. 
 
Jeg kan selv flytte på min indre tilstand gennem yoga, dans, meditation, samtale, gåture i naturen. Og det er lykkeligt, hver gang det sker, dagen bliver lys og fyldt med mening. Jeg ved godt, at så enkelt er det ikke altid. Nogle gange ER der jo faktisk noget vi SKAL have ændret på, udenfor os selv, eller inde i os selv, for at kunne flytte os. Nogle gange sidder vi bare godt og grundigt fast i dyndet, og der må andet og mere til, end det vi selv umiddelbart kan gøre. Og her er det godt at få hjælp, især hvis vi er sådan nogle, der synes vi skal kunne klare alting selv. Jeg vil gerne være den der hjælper, og i ydmyghed og med respekt for opgaven, forsøge at give et modspil til det flagrende sind, og guide dig hen til den indre tilstand, hvor sindet er stemt i klare toner. For uanset om vi er ”på den” fordi noget kalder på forandring, eller fordi vi er faret vild i vores vanskeligheder, så gælder det om at komme følelsesfuldt tilstede i virkeligheden. Om at lande ned i kroppen, og lade den ”virkelige virkelighed” fylde sindet og kroppen. 

I terapien arbejder vi for at gøre sindet diffusionsåbent og åndbart, så den indskrænkede virkelighedsopfattelse får et modspil. Terapien er en støtte til at blive ved med at søge ind i balance, hvor sindet ikke er farvet af uvirkelige krav, og forkerthedsfølelse, men hvor det ”vender godt” på den indvendige side, og der er plads til at være. – For så gider vi nemlig godt være her. 
Du er velkommen, hvis du ønsker min hjælp til at stemme sindet.